2012. április 1., vasárnap

5+1 tipp a szépség megőrzése érdekében

Halihó Csajszik!
Bocsi, hogy mostanában nem post-oltam, de szerencsére eléggé el vagyok havazva munkával. Húsvétra valahogy mindenki szép szeretne lenni :-). Ma egy kicsit szakmázni szeretenék, hiszen mégis csak van valami közöm a szépségápoláshoz ugyebár. Tudom, hogy Ti már mint jó öreg beauty blog olvasók tudjátok a legalapabb széspégápolási tippeket, de úgy látom, hogy sokan még mindíg segítségre szorulnak. Na nekik írom ma ezt a bejegyzést. Sajnos nap, mint nap a munkám során sok olyan esettel találkozom amikor valaki nagyon csúnya dolgokat követ el a bőre ellen. Célomnak tekintem, hogy akit csak tudok rávezessek a helyes bőrápolásra. Tisztában vagyok vele, hogy dolgozó és tanuló nagyon elfoglalt nők vagytok, de ezek a kis apró tippek igazán nem nagy időt vesznek el a napotokból.


Akkor nézzük is az első és talán a legfontosabb lépést:
1. Víz, víz és még több víz.
Unalmasan hangzik, hogy belülről kell hidratálni és higgyétek el, hogy nem akarok közhelyeket ecsetleni. Mint tudjuk szervezetünk megfelelő működéséhez folyadékra van szükségünk. Ha kevés folyadékot fogyasztunk a szervezünk elkezd vízforrások után "kutatni". Na és melyik az a szervünk, amitől a leghamarabb elvonja a vizet? Hát persze, hogy a bőrünk, mivel az nem létfontosságú. Ahhoz, hogy ezt megelőzzünk naponta min. 2-3 liter folyadékot kell bevinnünk a szervezetbe, ami lehetőleg szénsavmentes ásványvíz, gyümölcslevek vagy zöldtea legyen. Hidd el megfelelő folyadék-fogyasztással rengeteget tehetsz bőröd fiatalságának megóvásáért. Kiszámíthatod napi folyadék-igényedet egy egyszerű számítással: testsúlyodat szorozd meg 0.33-mal. Nyáron ezt még lehetőleg fejeld meg 1-2 literrel, hogy biztosra menj. Nagyon fontos, hogy ne csak akkor igyál amikor szomjas vagy, hanem amikor csak eszedbe jut.


2. Smink lemosása alvás előtt
Tudom, hogy egy átbulizott éjszaka után csak arra vágysz, hogy beess az ágyba és horpassz egy nagyot, de azért pár percet megérdemel a bőröd. Ahogy fogmosás nélkül sem fekszel le, úgy sminkben se. Először mosd át a szemed és az arcod sminklemosóval, utána tonikozd át a biztos hatás érdekében. Igaz, hogy a drogériákban már nagyon sok jó minőségű, légáteresztő és hidratáló alapozó kapható, akkor sem alkalmasak alváshoz. Szempillád érdekében is fontos a spirál lemosása, hogy tudjon lélegezni és ne hulljon ki. Reggel az arcod sokkal pihentebbnek, üdébbnek fog tűnni. Ehhez a ponthoz tartozik még a szolizás is. Nem is hiszetek mennyi lányt látok sminkben bemenni és kijönni is a szoliból. Légyszi ne szolizzatok sminkben! Annál nagyobb bakit nem követhettek el a bőrötök ellen. Még hogy fényáteresztő alapozó. Mi van?


3. Radírozás, tonikozás
Akik rendszeresen járnak kozmetikushoz vagy olvasnak arcápolással kapcsolatos cikkeket azoknak nem újdonság ez a pont. Bármilyen bőrtipusod is van a heti 1 radírozás és napi tonikozás elengedhetetlen. Találd meg a Te börtípudhoz illő radírt és tonikot. Ha érzékenyebb az arcod egyes területe akkor azt a részt hagyd ki vagy csak óvatosan csusszanj át rajta egyszer kétszer. Ha viszont olajos és fokozott a faggyúmirigy működésed, akkor akár heti kétszer is radírozhatod erőssebb szemcséjűvel. Radírt otthon is készíthettek egyszerűen, például keverjetek össze mézet kristálycukorral és alaposan dörzsöljétek át vele az arcotokat, majd mossátok le. A tonikról annyit, hogy reggel és este egy tonikos vattakoronggal töröld át jó alaposan az arcod főleg a kritikus T-vonalon. Az érzékenyebb bőrüek használjanak nyugtatóanyag tartalmú, illat- és színezőanyag mentes tonikot, az olajosabb bőrűeknek ajánlom a teafaolajos vagy hamameliszes változatot.


4. Szemránckrém
Bármilyen hihetetlen de sajnos még felettünk is eljár egyszer az idő. Amíg fiatal vagy és üde bele sem gondolsz, hogy majd egyszer ráncos és petyhüdt lesz a bőröd. A kozmetikumok csak megelezősére alkalmasak, amikor a probléma már kialakult csak lassítni lehet a folyamatot, de megállítani nem. Ezért is nagyon fontos, hogy időben elkezdjük a megfelelő krémek használatát. Először jó, ha megjegyzitek, hogy a hidratálo krém nem egyenlő a szemránckrémmel. Egy nagyon széleslátókörű lánynak, mint Te is vagy tudnia kell, hogy legyen egy nappali, egy éjszakai és egy szemránckrémünk. 25 éves kor felett egyre fontosabb a specifikus arckezelés. Elenite elég egy hialuronsav tartalmú krém, majd 30 felett már alkalmazhatunk kollagénes vagy elasztinos krémet, 40 felett pedig jöhet a Q10 koenzim, kaviár és a nagyon divatos arany vagy gyémánt. De ne siessünk ennyire előre, elég ha azt megjegyzitek, hogy időben el kell kezdeni foglalkozni a szarkalábakkal.

5. Tilos a szappan és a tusfürdő
Nagyon fontos alaptanács, hogy arcot soha, de soha ne mossatok szappannal vagy tusfürdővel. Ezek a szerek lúgos hatásúak, ami szárító. Biztos éreztétek már arcmosás után, hogy húzódik a bőrötök, ez a szappantól van. Egyáltalán nem az arcra találták ki őket. Helyettük használjatok kimondott arclemosókat, tiszta vizet és tonikot. Jó tanács még ha reggelente hideg vízzel mostok arcot, nem csak felébreszt, de tonáztatja is a bőrötöket.

+1. Alkoholos dolgok mellőzése
Itt persze nem az italokra gondolok. Bár igaz ami igaz, az sem tesz jót a bőrnek, de most inkább a külsőleg alkalmazható alkoholos dolgokról lesz szó. Nagyanyáink idejében mindenki azt mondogatta, ha valakinek zsíros volt a bőre, hogy alkoholos dolgokkal agyon kell szárítani. Persze ez rövidtávon hatásos is volt, egyébként azonban az ellenkezőjét lehetett vele elérni. Minél több alkoholt használunk a bőrünkön annál zsírosabb lesz, mivel az alkohol vízelvonó hatású és kiszárítja a bőrt. A szárazságra pedig a bőr még több faggyú termeléssel válaszol. Ezért egyre jobban kiszorultak a piacról az ilyen tartalmú szerek. Ha mégis van a termékben, akkor az biztos hogy nagyon kis százalékú és mellette teli kell lennie hidratáló anyagokkal.

Szerintem ez a pár dolog igazán nem sok időt vesz el tőletek és higgyétek el a bőrötök meg fogja a törődést nektek hálálni. Sok sikert az arcápoláshoz!
XOXO Cili

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése